Можливо, ви неправильно готуєте розчинну каву: ось, що треба робити

Джерело: unian.ua

Більшість подумає, що приготувати смачну розчинну каву доволі просто, адже процес настільки легкий, наскільки це можливо. Але чому ж навіть після того, як ви додасте до розчинної кави ароматизатори, сиропи та домішки, кінцевий результат все одно не матиме тих ноток, які притаманні правильно звареній чашці кави?

Як і у випадку з більшістю рецептів страв та напоїв, секрет полягає у приготуванні. І вірите чи ні, але є кілька простих кроків, які перетворять звичайну чашку розчинної кави на напій вашої мрії, пише Parade. 

Як правильно готувати розчинну каву: найкращий спосіб

Блогер Ітан Род поділився в TikTok дуже простим рецептом приготування розчинної кави. У відео під назвою “Як приготувати розчинну каву” він наголосив, що розчинна кава отримала погану славу через те, що люди не знають, як її правильно готувати.

Як правильно готувати розчинну каву

Він пояснює, що розчинну каву легко зіпсувати, через що вона стає гіркою на смак. Що робити? Просто додайте трохи холодної води, щоб розчинити гранули розчинної кави перед тим, як залити її гарячою водою. Крім того, щоб кава не була слабкою на смак, Род рекомендує використовувати 170 мл води на кожну чайну ложку розчинної кави.

Як приготувати розчинну каву, щоб була як з кавʼярні

Род також запропонував кілька простих рецептів напоїв, які ви можете спробувати з вашими новими навичками приготування розчинної кави. І що найцікавіше? Обидва рецепти не потребують дорогого обладнання з кав’ярні – лише блендер і ваше улюблене горнятко.

Еспресо з коричневим цукром: додайте 1 чайну ложку розчинної кави, 1 чайну ложку коричневого цукру і 2 чайні ложки води в шейкер для коктейлів. Швидко перемішайте, щоб переконатися, що всі інгредієнти розчинилися, а потім додайте лід і корицю. Інтенсивно збовтайте, доки не утвориться гарний шар піни. Перелийте в склянку і долийте трохи молока.

Кавово-молочний коктейль: Додайте 1 чайну ложку розчинної кави, 1 чайну ложку цукру, півсклянки молока і 1 склянку льоду в блендер і збивайте, поки інгредієнти добре не змішаються. Якщо ви хочете додати трохи більше смаку, перед змішуванням додайте 1 чайну ложку сиропу чи ароматизатору. Перелийте коктейль у склянку та прикрасьте карамельною крихтою.

Приготуйте до кави: італійський ресторан поділився рецептом тірамісу

Мережа італійських ресторанів San Carlo, яка славиться своїми автентичними середземноморськими стравами, поділилась неймовірним рецептом смачного домашнього тірамісу.

Для приготування десерту вам знадобляться печиво савоярді, маскарпоне, жирні вершки, яйця, цукор, еспресо та какао. Рецепт розписано покроково, тож впорається навіть новачок.