Чому не можна перемішувати гречку під час варіння

Приготування гречки – не найскладніша дія. Однак господині нерідко припускаються помилок, що значно ускладнюють процес. Так, під час варіння крупу не потрібно помішувати.

До чого призводить ігнорування рекомендації

Якщо кулінар все ж таки почав перемішувати гречку під час її приготування, то рівень пари в посуді, що стоїть на плиті, помітно знизиться.

В результаті на приготування страви доведеться витратити значно більше часу.

Можна, звичайно, просто відкласти ложку убік і не «відволікати» гречану кашу.

Однак у цій ситуації постає питання: «А як перевіряти ступінь готовності страви?».

Досвідчені господині зазначають: без ложки все ж таки не обійтися. Однак достатньо просто провести столовим приладом по дню каструлі.

Якщо відчувається, що зварені крупинки починають прилипати до посуду, процес приготування каші слід завершити.

Джерело: useti.org.ua