Усі викидають найсмачнішу частину: експерт розповіла, як правильно готувати броколі

Джерело: unian.ua

Броколі – бюджетний овоч, що має величезну користь для здоров’я. Він приблизно на 90% складається з води, тому некалорійний, водночас містить мало цукру і багато поживних речовин, таких як клітковина, кальцій, магній. Усього 100 г броколі забезпечують 148% потреби у вітаміні С.

Однак більшість людей неправильно готують броколі, викидаючи найсмачнішу та найкориснішу частину. Як пише Mirror, згідно з даними акаунту My Real Food, люди зазвичай відрізають і викидають стебло броколі перед варінням, однак це помилка.

У відео пояснюється: “Усе, що вам потрібно зробити, це занурити головку броколі в киплячу воду, а потім ви можете нарізати [суцвіття] дуже легко і швидко”.

У ролику також показано, що відварене стебло можна нарізати на смужки і обсмажити його в олії з соєвим соусом. Автор ролика стверджує, що це дуже смачно.

Крім того, стебла броколі насправді містять більше кальцію, заліза і вітаміну С, ніж суцвіття.

У коментарях люди схвалили цю ідею, назвавши пораду “геніальною”.

Багато хто не знав, що стебло можна їсти, а дехто вважав, що воно може бути шкідливим для здоров’я або несмачним. Однак спробувавши, вони зазначали, що це дуже смачно, і його можна їсти навіть сирим – воно схоже за смаком на редьку.

Як правильно готувати броколі

Раніше наукове дослідження виявило в броколі гени, які посилюють сполуки, що містяться в ній, які борються з раком.