Королівська шарлотка! Назва говорить сама за себе! Багато яблук і мінімум тіста

Сьогодні я із рецептом королівської шарлотки, королівська та тому, що тут багато яблук і мінімум тіста, а ще яблука під час випікання перетворюються на ніжний крем.

Інгредієнти:

Тісто:

  • яблука – 900 г.
  • сік лимона – 1 ст. л.
  • борошно – 60 г.
  • розпушувач – 12 г.
  • ванілін – за смаком
  • яйця – 2 шт.
  • олія рослинна – 2 ст. л.
  • сіль – 1/4 ч. л.
  • молоко – 90 мл.

Заливка:

  • яйця – 1 шт.
  • цукор – 80 г. (+1ст.л для посипання)
  • вершкове масло – 30 г.
  • мигдаль – 2-3 ст. л.

Приготування:

Тісто:

До борошна додаю розпушувач, цукор та ванілін, перемішую виделкою. Тоді вливаю яйця, молоко та рослинну олію, перемішую блендером.

Очищаю від шкірки та нарізаю дрібно яблука, додаю до них лимонний сік, перемішую. Яблука заливаю тістом і перемішую.

Форму діаметром 24 сантиметри змащую маслом та викладаю тісто. Випікаю у розігрітій духовці до 200, приблизно 25 хвилин.

Заливка:

В миску розбиваю яйце, додаю цукор і збиваю блендером до білої маси. Доливаю розтоплене вершкове масло, ще раз збиваю блендером.

Заливаю заливку у форму, посипаю трішки цукром і прикрашаю мигдалем. Ставлю у розігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин.

Пиріг готовий, даю йому охолонути і виймаю з форми. Роблю чайок і насолоджуюсь смачним пирогом!

Джерело: useti.org.ua