5 фраз, які видають чоловіка з низьким емоційним інтелектом: їх не можна ігнорувати

Джерело: unian.ua

Психологи кажуть, що низький емоційний інтелект – це невміння тієї чи іншої людини бути емпатичною, тобто нормально сприймати свої та чужі емоції. Простіше кажучи, таких людей називають байдужими та безсердечними, а жінки скаржаться на таких чоловіків. УНІАН з’ясував, як зрозуміти, що в людини низький інтелект у плані емоцій.

Раніше ми говорили про те, як зрозуміти, що у вас низький емоційний інтелект – інструкція для жінок.

Як “видає” себе низький інтелект – ознаки відсутності емпатії

Тест на рівень інтелекту, якщо справа стосується почуттів, емоцій і відчуттів, можна пройти навіть без запису до психолога. Ви в змозі зробити це самостійно, просто зверніть увагу на те, що говорить ваш партнер. Якщо він регулярно використовує хоча б одну з наведених нижче фраз, отже, тест на рівень емоційного інтелекту не пройдений – найімовірніше, ви у стосунках із деревинкою.

“Я такий, який я є”.

Людина, яка вимовляє таку фразу і використовує як переконання, не хоче і не буде змінюватися. Її повністю задовольняє вона сама, її думка, її становище. Отже, їй наплювати на думки і почуття інших – головне, що її саму все влаштовує.

“Ти занадто бурхливо реагуєш”

У цій фразі приховано знецінення почуттів партнера – коли вам кажуть, що ви “щось занадто”, значить, не поважають ваше право відчувати емоції так, як вам хочеться. Як правило, це можна почути у відповідь на розповідь про будь-яку проблему, в якій є невербальний сигнал про підтримку. Замість неї ви отримуєте класичний газлайтинг.

“Це все через тебе” або “Якби ти…”

Звичка звинувачувати інших у всіх негараздах – це те, що поряд з іншими ознаками доводить низький рівень емоційного інтелекту. Людина, яка, зіткнувшись із труднощами, одразу ж шукає винного і знаходить його в тому, хто виявився ближчим за всіх, не здатна розв’язувати проблеми по-дорослому. Усе, що йому потрібно, – це перекинути провину на кого-небудь, а потім або нічого не робити, або робити і журитися, що хтось там створив йому проблеми.

“Я таке не прощаю”

Звісно, у кожного з нас є принципи та переконання, які ми не хочемо порушувати – з них, зокрема, складається наша особистість. Однак людина з високим рівнем емоційного інтелекту в змозі поставити себе на місце іншого, щоб зрозуміти, що життя – багатогранна і складна штука. Люди з низьким рівнем, навпаки, категоричні – вони нікого не прощають, бо навіть не хочуть розбиратися в причинах вчинків – їм недоступне розуміння будь-якої позиції, крім своєї.

“Ти не правийне маєш права”

Той, хто постійно ставить під сумнів чужі відчуття, думки і думки, 100% має низький рівень емоційного інтелекту. По-перше, ця людина не здатна вийти за межі свого “я”, щоб подивитися на ситуацію ширше. Ймовірно, якщо вона це зробить, то виявить свою неправоту і вузькість мислення, а це для неї травматично. По-друге, їй просто не цікаво, що хоче, думає і відчуває інша людина, і тут спостерігається чітка позиція “є дві думки – моя і неправильна”.