0
Покажу спосіб приготування молочних бездріжджових млинців, які на дотик виходять м’якими, повітряними і ніжними, як оксамит. Тонкими ці млинці не назвеш – на дотик і за консистенцією вони ближче до дріжджового тіста, хоча ані дріжджів, ані соди, ані розпушувача в цьому рецепті немає – пишності їм надають збиті білки! Вони чудово згортаються в трубочку або складаються трикутником, при цьому не рвуться і не ламаються!
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1/2 ч. л. солі
- 1 ст. л. цукру
- 600 – 650 мл. молока
- 200 г. борошна
- 2 ст. л. рослинної олії
- Олія для змащування сковороди
Приготування:
Додаю в миску 4 жовтка, сіль та цукор, перемішую вінчиком.
Доливаю молоко, перемішую, тоді всипаю борошно і розмішую до однорідності.
Доливаю ще молока і рослинну олію, перемішую.
4 білка збиваю блендером до пишної піни.
Добавляю білки по частинах в тісто і поступово перемішую.
Змащую сковорідку олією та розігріваю, тоді обжарюю млинці з обох сторін до золотистого кольору.
Дуже пишні і смачні млинці, смачного!
Джерело: useti.org.ua