Пухнасті добряки: 10 найслухняніших порід собак

Джерело: unian.ua

Визначення найбільш слухняних порід собак може бути суб’єктивним. Адже багато що залежить від виховання та соціалізації. Спільним знаменником є темперамент, який формується під впливом селективного розведення та ролі, яку собаки виконують для людей.  

Люди селекціонували собак для виконання конкретних завдань, які вимагають певних навичок. Наші домашні улюбленці еволюціонували від компаньйонів на полюванні та охоронців до широкого спектру ролей і стандартів поведінки. Наразі кінологи виділяють породи собак, які можна назвати найбільш слуханнями.

Йдеться про 10 таких найслухняніших порід собак

Лабрадор-ретривер

Це милі собаки, які ладнають з іншими домашніми тваринами і дітьми. Вони легко адаптуються та грайливі. Правильно соціалізованому лабрадору будь-хто стане другом. Ці собаки добре реагують на дресирування, доповнене похвалою та ласощами. Не дивно, що ця собака посідає одне з перших місць у списку найпопулярніших порід за версією Американської кінологічної спілки.

Бордер-коллі

Багато хто вважає бордер-коллі найрозумнішою собакою. Ця порода легко піддається дресируванню. Вони найщасливіші, коли у них є заняття, яке забезпечує багато розумової та фізичної стимуляції. Ці собаки слухняні, але потребують регулярної стимуляції, щоб залишатися на висоті.

Кане-корсо

Вони вже завоювали відданих прихильників. Це віддані та працьовиті робочі собаки. Розмір і темперамент цієї собаки вимагають відповідального господаря, який забезпечить раннє навчання та соціалізацію тварини. Ці собаки захищають свою сім’ю, що робить їх чудовим вибором на роль охоронця.

Золотистий ретривер

Ще одна собака, яку неможливо не полюбити. Інтелект і пильність цього цуценяти поєднуються з його слухняністю. Вони формують міцні зв’язки зі своїми господарями, особливо як компаньйони на полюванні, де вони можуть розділити з ними азарт полювання. Вони дуже розумні і віддані, що робить їх слухняними домашніми улюбленцями за умови постійного виховання.

Німецька вівчарка

Німецька вівчарка починала своє життя як пастух, але незабаром знайшла роботу в інших сферах, таких як охорона правопорядку та військова служба. Вони також дуже розумні і легко піддаються навчанню. Завдяки своїй несамовитій відданості вони є слухняними домашніми улюбленцями.  

Бостон-терьер

Бостонський тер’єр – ще один приклад собаки, якій не обов’язково бути чемпіоном на змаганнях, щоб бути слухняним домашнім улюбленцем. Їхня любов до господарів мотивує слухати і підкорятися. Якщо це означає більше похвали та уваги, тим краще для цього песика.  

Пудель

Важко уявити собі пуделя з модною стрижкою, який плескається у ставку, змиваючи та виловлюючи водоплавних птахів. Хоча це була первісна робота цієї породи. Інтелект і впевненість у собі дозволяють легко їх дресирувати. Крім того, пуделі дуже милі та люблять догоджати.

Доберман-пінчер

Уособлення вірності та інтелекту. Відданість була закладена в характері цієї тварини. Ці риси роблять цю собаку чудовим вибором для роботи, яка вимагає цих навичок, наприклад, у правоохоронних органах та армії.  

Американський бульдог

Американський бульдог з’явився у США завдяки селекційному розведенню староанглійського бульдога. Ця собака служила універсальною фермерською собакою. Пильність, розум і енергійність цих собак робили їх придатними для будь-якої роботи. Ця робота вимагає навичок вирішення проблем, що може зробити їх впертими. Однак вони також менш схильні скиглити або випрошувати їжу.

Ши-тцу

Буде важко знайти більш ніжного і доброзичливого собаку, ніж ши-тцу. Ця порода не полює і не надає жодних інших послуг людям, окрім того, що виглядає мило. Це вірні домашні улюбленці, віддані своїм господарям. Порода навіть має королівський зв’язок з ранніми китайськими імператорами, які цінували цих собак. Завдяки такому тісному зв’язку з людиною, ця собака дуже прагне догодити, тому вона напрочуд слухняна.

Цікавинки

Подорожуючи світом кохання, іноді можна відчути себе наче на американських гірках. Важко розшифрувати, чи справді чоловік закоханий, чи просто говорить те, що ви хочете почути.

Управління з контролю за продуктами і ліками США попередило споживачів про потенційно небезпечні для життя наслідки після вживання інгредієнта, який міститься в упакованих родзинках.