0
Раніше готувала Шарлотку, а зараз перейшла на цей смачнючий пиріг. Готується так само просто, а на смак багатший. Загалом, щиро рекомендую зберегти рецептик і собі.
Інгредієнти:
- цукор 1 ст. (180 г.)
- борошно 1 ст. (130 г.)
- манна крупа 1 ст. (160 г.)
- масло вершкове 70 г.
- ванільний цукор 10 г.
- розпушувач 12 г.
- молоко 100 мл.
- яблука 850 г.
- цукрова пудра
Приготування:
В миску додаю борошно, манну крупу, цукор, ванільний цукор та розпушувач, перемішую. Ділю суху суміш на 4 частини.
Яблука очищаю від шкірки і натираю на терці.
У форму діаметром 20 сантиметрів кладу пергамент. Насипаю першу частину сухої суміші.
Наступний шар яблука і знову суха суміш. Так роблю 4 шари.
На останній шар натираю холодне вершкове масло на терці і заливаю молоком. Випікаю в розігрітій духовці до 180 градусів, приблизно 40-45 хвилин.
Коли пиріг приготується, залишаю його охолонути і посипаю цукровою пудрою. Нарізаю та подаю гостям!
Джерело: useti.org.ua