Учені розвіяли міф про шкоду випромінювання від смартфонів для здоров’я

Дослідники провели систематичний огляд 3945 наукових статей.

Систематичний огляд, проведений на замовлення Всесвітньої організації охорони здоров'я, розвіяв міф про негативний вплив радіохвиль смартфонів на когнітивні функції. Огляд став результатом співпраці ВООЗ із вченими Університету Монаша та фахівцями Австралійського агентства з радіаційного захисту та ядерної безпеки (ARPANSA), інформує Ukr.Media.

"Однією з причин проведення цього дослідження стала оцінка впливу смартфонів на мозок, оскільки під час дзвінків їх зазвичай тримають близько до голови", — сказав Кен Карідіс, керівник дослідницької групи і співробітник Австралійського агентства з радіаційного захисту та ядерної безпеки.

Дослідники розглянули 3945 наукових статей, присвячених вивченню впливу радіохвиль мобільних телефонів на роботу мозку, але тільки в п'яти з них були виявлені відповідні наукові методи. Ці статті і були включені в остаточний аналіз.

Результати огляду показали, що вплив радіохвиль від мобільних телефонів не чинить негативного впливу на навчання, пам'ять, концентрацію уваги та інші когнітивні функції.

Джерело: ukr.media