Чим відмити кухонну плиту від нагару: без покупних засобів — відчистить навіть жир з історією

Я знайшла для себе ідеальний метод очищення кухонної плити від практично всіх забруднень – від жиру, та від жиру у великій кількості, застарілого – "з історією".

Очищає — майже одним махом кухонної губки, інформує Ukr.Media.

А метод вигадала не випадково — так навчилася і плитку мити, і раковину на кухні. А чому б плиту не помити (звичайну газову) — подумала я. Чим вона гірша? Навпаки — їй потрібніше. Ділюсь простим методом — точніше, двома.

Як очистити жир на кухонній плиті: мої два методи

Можливо, я винайшла "велосипед" — втім, не перший: багато є "нових" ідей, які старі як світ. Але ось виявився він корисним для мене — і шкода, що не винайшла його раніше (або не підказав ніхто).

Метод №1. Паста із соди. Так, вона найстаріший метод. Відомим багатьом.

Сода — луг, і попри її використання у кулінарії, досить активний.

Вона відмінно розчиняє жир — і навіть здатна розчиняти "почорніння" в каструльках, що пригоріли.

Навіть ті, які довелося б зіскаблювати (і таке було). А піч — після приготування чогось такого, що активно розкидає краплі жиру — їй такий засіб і потрібно.

Чому паста? Паста — просто розведена з водою сода до не дуже густої пасти. Сухою терти не варто: хоч не абразив, але може залишити подряпини.

Іноді додають гірчицю — чула від приятельки пораду. Пробувала мити посуд однією гірчицею — в принципі, можна — якщо хочеться поекспериментувати. І помити, так.

Але із серйозними забрудненнями — на жаль, гірчиця мені не допомогла.

Метод №2. Для особливо сильних забруднень "з історією".

Придуманий у юності у боротьбі за чистоту емальованих каструль, які постраждали у моєму навчанні кулінарії — випадково, хоч і навмисно.

Використовую досі. Попри прогрес у відділах побутової хімії та інші принади цивілізації. Мені він подобається — екологічний, ефективний — економічний.

Що робити? Погасити соду оцтом. Саме так: як для приготування випічки — у скляному або ще якомусь посуді приблизно чайну ложку соди погасити оцтом — до високої "шапки" піни. І — швидко нанести на забруднення, втерти. І — залишити на 15-20 хвилин.

Для більшої зручності нанесення можна додати краплю рідкого мила — щоб краще розподілялося.

Дивним чином усі забруднення як рукою знімає. Чому це працює — думала неодноразово. За ідеєю — якщо сода гашена, то не повинно бути такого ефекту — адже ми її "нейтралізуємо". Втім, чому саме — не так важливо. Головне — що прості, найпростіші засоби працюють. Перевірено — давно. Ось така історія про просто чищення кухонної плити без покупних засобів.

Джерело: ukr.media