Різдвяні булочки з сиром і журавлиною за 20 хвилин: легкий рецепт від шефа Мері Беррі

Булочки на скатертині з орнаментом - фото з відкритих джерел

Шукаєте оригінальну закуску для святкового столу? Відомий шеф-кухар Мері Беррі поділилася простим і швидким рецептом пікантних булочок із сиром і журавлиною, які можна приготувати всього за 20 хвилин. Вони ідеально доповнять вашу Різдвяну вечерю або стануть смачною закускою для вихідного дня.

Чому ці булочки особливі?

Головний секрет їх приготування — мінімальна робота з тістом. Не перестарайтеся, щоб булочки залишалися ніжними та пухкими. Злегка пікантний смак завдяки сиру пармезан та шавлії в поєднанні з солодкою журавлиною створює справжній вибух смаку.

Інгредієнти:

• 125 г борошна

• 30 г масла (розм’якшеного, нарізаного кубиками)

• ½ чайної ложки розпушувача

• 55 г тертого сиру пармезан

• 1 чайна ложка гірчичного порошку

• 1 столова ложка шавлії

• 1 яйце (збите)

• 2 столові ложки молока

• 150 г сиру з пліснявою

• 2 чайні ложки журавлинного соусу

• Невеликий пучок петрушки (для прикрашання)

• Сіль та перець (за смаком)

Спосіб приготування:

1. Розігрів духовки: Встановіть температуру на 200 °C (180 °C для конвекції або газова позначка 6). Застеліть деко папером для випічки.

2. Замішування тіста:

• Висипте борошно, розпушувач і масло в миску. Пальцями розітріть масло з борошном до консистенції панірувальних сухарів.

• Додайте тертий пармезан, гірчичний порошок і шавлію, перемішайте. Приправте сіллю і перцем.

• У мисці змішайте молоко зі збитим яйцем, а потім поступово додайте в суху суміш, замішуючи м’яке тісто.

3. Формування булочок:

• Викладіть тісто на поверхню, посипану борошном. Легко вимісіть і розкачайте до товщини 1-2 см.

• Наріжте кружальця діаметром приблизно 3 см. Має вийти близько 35 міні-булочок.

4. Випікання:

• Викладіть булочки на підготовлене деко, змастіть молоком і випікайте 8 хвилин, поки вони піднімуться і стануть блідо-золотистими.

5. Остудження та начинка:

• Вийміть булочки з духовки, дайте їм трохи охолонути на решітці.

• Розріжте кожну булочку навпіл і намажте сиром із пліснявою.

• Поверніть булочки до духовки ще на 2-3 хвилини, щоб сир розплавився.

6. Фінальний штрих:

• Додайте трохи журавлинного соусу та прикрасьте листочком петрушки.

Подача

Булочки найкраще подавати теплими — вони збережуть свою ніжну текстуру та аромат. Ця проста страва стане головним акцентом вашого святкового столу та сподобається всім гостям. Раніше ми писали, як приготувати каші без варіння: прості поради на випадок блекаутів.

Джерело: krivbass.city