Чому не варто купувати силіконові форми: кулінарний експерт назвала головні причини

Джерело: unian.ua

Силіконові форми дуже популярні на кухні. У них легко готувати та можна без проблем дістати випічку. Однак не всі згодні з тим, що це кращий варіант.

“Силіконові форми для випічки менш ідеальні, тому що вони не так рівномірно проводять тепло”, – заявила thetakeout  Джерелл Гай – розробниця рецептів та власниця “Шоколаду з базиліком”.

За її словами, користуючись силіконовою формою можна виявити, що деякі частини повністю пропеклися, а інші – ні. Вона не утримує тепло духовки так добре, як метал або скло.

При покупці нової форми варто звернути увагу на кілька речей, починаючи з матеріалу, з якого вона виготовлена. Найкращі з них виготовляються з алюмінію.

“Коли справа доходить до форми, я віддаю перевагу алюмінієвій, добре змащеній і присипаній борошном. Вона рівномірно прогрівається і дає гарну скоринку, – каже Гай.

При чому варто шукати форми більш світлого кольору, оскільки вони, на думку кулінарки, забезпечують найбільш рівномірне випікання і підрум’янювання.

Також можна використовувати чавунні форми, але вони набагато важчі за алюмінієві. Готуючи з ними можна більше втомитися та навіть випадково впустити форму з десертом на себе.

Важливо також продумати, як ви збираєтеся діставати пиріг з форми. Деякі з них мають ручки або ширші бортики, щоб було за що вхопитися і легко перевернути пиріг. Однак такі форми коштують дорожче.

Раніше УНІАН розповідав, як і скільки разів можна використовувати папір для випічки.