Чому жінкам старше 50 років варто пити більше журавлинного соку: відповідь лікарів

Джерело: unian.ua

Всі ягоди корисні, але журавлина – надзвичайно корисна. Вона зміцнює імунну систему та допомагає здоров’ю сечовивідних шляхів, а також корисна для серця, пише HealthDigest.

Зазначається, що журавлина може допомогти захистити нас від речовин, пов’язаних із хронічними захворюваннями та старінням. Якщо ви споживаєте журавлину у формі соку, вона буде такою ж корисною (крім розбавлених соків, які містять більше цукру).

“Але пити журавлинний сік – це не те, що ви повинні робити лише в молодості, щоб запобігти можливим проблемам зі здоров’ям у майбутньому. Навіть якщо вам за 50 років, вам слід регулярно вживати несолодкий журавлинний сік, особливо якщо ви перебуваєте в період менопаузи або постменопаузи”, – каже доктор Сулагна Місра, лікар-засновник Misra Wellness.

Журавлинний сік знижує рівень холестерину у жінок старше 50 років

Хвороби серця є першою причиною смерті жінок у Сполучених Штатах. Хоча серцевий напад може статися у жінки будь-якого віку, з віком ризик зростає. За даними Центру контролю та профілактики захворювань США, 60 мільйонів жінок у США живуть із тією чи іншою формою хвороби серця.

Так, деякі дослідження на тваринах показали, що журавлина сприяє зниженню рівня холестерину, покращує кровообіг і зменшує запалення за рахунок клітинного стресу, пов’язаного з окисленням.

Журавлинний сік також може боротися з окислювальним стресом

Відповідно до дослідження 2020 року, люди похилого віку частіше, ніж будь-яка інша вікова група, відчувають окислювальний стрес. Це відбувається, коли у вашому організмі є дисбаланс між вільними радикалами та антиоксидантами, і остання група програє першій.

“Якщо дозволити вільним радикалам розмножуватися без антиоксидантів, що борються з ними, це негативно впливає на клітини, тканини та органи, що призводить до цілого ряду станів – від раку до серцевих захворювань – і навіть до неврологічних хвороб, як-от хвороба Альцгеймера. Через це підтримка високого рівня антиоксидантів стає ще більш важливою з віком”, – пише видання.

Зазначається, що не тільки журавлинний сік, але й продукти з журавлини в цілому можуть компенсувати дисбаланс між вільними радикалами та антиоксидантами, таким чином покращуючи симптоми окислювального стресу:

“Іншими словами, з віком несолодкий журавлинний сік або, якщо ви не можете сприймати сік, журавлинні таблетки можуть стати корисним доповненням до вашого щоденного раціону”.

Останні новини здоров’я

Вчені зробили унікальне відкриття щодо лікування раку без шкоди для здоров’я. Зокрема, методика, яка поки ще перебуває на ранніх стадіях, може призвести до нових способів лікування онкологічних хворих з мутаціями HER2 з мінімальними побічними ефектами.