Чим підгодувати аґрус у липні та серпні — кущ буде усипаний ягодами

Аґрус — особлива рослина, що радує нас своїми солодкими та смачними ягодами вже у липні-серпні. Але саме у цей період важливо підживити кущики, щоб захистити від шкідників та значно підвищити врожайність і якість. 

Чим саме слід підживити аґрус під час плодоношення у липні та у серпні, щоб великих ягід було багато,  розповідає Новини.LIVE.

Яким добривом підгодувати аґрус в кінці липня та у серпні 

Досвідчені садівники розкривають секрети гарного врожаю. За їх словами, під час і після плодоношення необхідно використовувати мінеральні та органічні добрива.

Рослина віддячить вам рясним плодоношенням, якщо використовувати: 

  • сульфат калію;
  • суперфосфат;
  • калійну сіль.

Необхідно розчинити 30 г засобу у 10 л води. Спочатку полити чагарник теплою водою, а потім внести підгодівлю в пристовбурні кола.

Саме така нескладна процедура допоможе заповнити дефіцит калію і фосфору, а також закласти ґрунт для врожаю в наступному році.

 

Також ідеальний варіант для підживлення аґрусу у липні та серпні трав’яний настій, який готується так:

  • бур’янами, викопаними або зрізаними на городі, заповнити бочку наполовину;
  • залити доверху водою;
  • закрити кришкою;
  • залишити настоюватися, періодично помішуючи.

Як тільки ви побачите, що перестав виділятися газ, а сам настій потемнів — підгодівля готова. Її потрібно розвести водою в співвідношенні 1:10 і вилити під кожен кущ по відру отриманого добрива. Якщо хочете обприскати аґрус, то розводити засіб потрібно в іншій пропорції — 1:20.

 

Ще один гарний рецепт підгодівлі для аґрусу наступний: 

  • біогумус — 300 г;
  • деревна зола — 1 кг;
  • будь-яка мульча;
  • вода — 10 л.

У воді потрібно розчинити вказану кількість біогумусу, розмішати й полити кущ. Потім посипати деревною золою, а зверху під кущ викласти солому або тирсу.

Проте, садівники застерігають, таким чином підживлювати аґрус можна один раз на два роки. Інакше рослина може стати сприйнятливою до хвороб.

 

Раніше ми писали, що відомо про ягоду-гібрид йошта та кому її варто їсти.

Нагадаємо, ми розповідали, що таке їстівна жимолость, яка вона на смак та чому дуже корисна для організму. 

Також радимо вам дізнатися, як боротися з хворобами та шкідниками, які вражають кущі аґрусу та смородини.

Джерело: dim.novyny.live