Дієтолог поділився рецептом “осіннього смузі №1” для зниження ваги

Джерело: unian.ua

Восени, коли дні стають холоднішими, так хочеться побалувати себе затишним сезонним рецептом, і для цього чудово підходить смузі. А оскільки одним із головних сезонних овочів осені є гарбуз, то портал EatThis пропонує скуштувати рецепт смачного та поживного гарбузового смузі, який до того ж допоможе під час схуднення, оскільки ідеально підходить для щоденної заміни їжі або після інтенсивного тренування.

“Цей осінній смузі поєднує в собі клітковину, білок і поживні речовини, які роблять його справжнім енергетиком для зниження ваги. Клітковина і білок насичують і допомагають не піддатися бажанню перекусити або переїдати”, – пише портал.

Рецепт осіннього гарбузового смузі:

  • 1/4 склянки льоду (за бажанням)
  • 1 чашка консервованого / запеченого гарбуза
  • 170-250 мл (залежно від бажаної консистенції) завареного зеленого чаю
  • 3 ст. л. органічного сироваткового протеїну, або веганська альтернатива
  • ½ чашки замороженого банана
  • 1 ст. л. мигдалевої олії
  • 1 ст. л. меленого насіння льону
  • ½ ч. л. меленої кориці

Як пояснює Тамі Бест, MS, RDN, IFNCP, зареєстрована дієтологиня з Top Nutrition Coaching, гарбуз містить багато поживних речовин, мало калорій і багатий на клітковину.

“Багата на клітковину їжа допоможе збільшити вироблення глюкагоноподібного пептидного гормону (GLP-1) у вашому організмі. Цей гормон відомий тим, що сприяє насиченню і регулює рівень глюкози в крові; обидва ці фактори підтримують здатність людини до схуднення”, – пояснює він.

Крім того, завдяки зеленому чаю цей смузі дає невеликий заряд кофеїну. “Зелений чай багатий на катехіни (EGCG – галлат епігалокатехіну); ці катехіни, як відомо, підтримують більш ефективний метаболізм, підвищуючи здатність спалювати калорії”, – додає Бест.

Щоб ще більше підтримати ваші зусилля зі зниження ваги, до смузі додано протеїновий порошок.

“Коли ми втрачаємо вагу, ми втрачаємо не тільки жирову тканину, а й м’язову. Споживання достатньої кількості якісного білка (поряд із регулярними тренуваннями) необхідне для підтримання сухої маси тіла, яка необхідна для стійкого зниження ваги”, – каже Бест.

Заморожені банани – ще одне чудове джерело клітковини і смачних натуральних солодощів, а мигдальна олія містить корисні жири, які підвищують ситість і контролюють апетит.

“Крім того, мелене лляне насіння – джерело клітковини, що добре переноситься, і яке може стати чудовим засобом для підтримання здорового мікробіома та нормалізації роботи кишківника”, – каже Бест.

Раніше УНІАН ділився іншими смачними осінніми рецептами, як-от гарбузові деруни або печені яблука.