Лікарка розповіла про нову дієту “30-30-3” для схуднення: що потрібно їсти і кому не підходить

Джерело: unian.ua

У мережі набирає популярності нова дієта під назвою “30-30-3”. Відеоролик, в якому підкреслюються основні принципи такого харчування, привернув широку увагу і викликав дискусії в соціальних мережах, пише Newsweek. Концепцію презентувала лікарка Емі Шах, сертифікована лікарка і дієтологиня, яка спеціалізується на клінічній медицині та алергології/імунології.

Що передбачає метод харчування “30-30-3”

30 грамів білка в першому прийомі їжі: Шах підкреслює важливість початку дня з прийому їжі, багатої на білок. “Коли в першому прийомі їжі є білок, це допомагає поліпшити здоров’я кишківника, приборкати тягу до їжі та збалансувати рівень цукру в крові”, – розповіла вона Newsweek. 

30 грамів клітковини протягом дня: Шах зазначає, що клітковина вкрай важлива для підтримання здорового мікробіома кишківника. Тридцять грамів клітковини – це кількість, яку рекомендують лікарі для “харчування” наших хороших кишкових бактерій і підтримки гарного здоров’я, пояснює вона. Клітковина не тільки підтримує здоров’я травної системи, а й сприяє загальному благополуччю, регулюючи рівень цукру в крові та сприяючи насиченню.

Три пробіотичні продукти на день: Додавання до раціону продуктів з пробіотиками дуже важливе для здоров’я кишківника. Пробіотики – це живі корисні бактерії або дріжджі, які допомагають підтримувати здоровий баланс кишкових бактерій, сприяють травленню і зміцнюють імунну систему. Шах рекомендує вживати три пробіотичні продукти на день, наприклад, йогурт, кефір і квашену капусту. 

Інші дієтологи зазначають, що концепція 30-30-3 сприяє харчуванню за рахунок “простоти, стійкості та відсутності обмежень”.

Такий режим харчування може принести користь для здоров’я, включно з поліпшенням стану кишківника і контролем ваги, знизити ризик деяких хронічних захворювань, таких як хвороби серця, діабет і деякі види раку, і навіть зміцнити психічне здоров’я.

Кому не підходить такий спосіб харчування

Дієтологи зазначають, що споживання 30 грамів клітковини може спричинити шлунково-кишковий дискомфорт, особливо якщо ви не дотримуєтеся дієти з високим вмістом клітковини. Якщо у вас є захворювання нирок, дієта 30-30-3, ймовірно, вам не підходить, оскільки в ній міститься досить багато білка, що робить її важчою для нирок.

Як писав УНІАН, одне з недавніх досліджень показало, що жінки, які дотримуються середземноморської дієти, живуть значно довше.