Яблучний пиріг “Три Склянки”! Тепер готую тільки так! Ну дуже смачний насипний пиріг

Раніше готувала Шарлотку, а зараз перейшла на цей смачнючий пиріг. Готується так само просто, а на смак багатший. Загалом, щиро рекомендую зберегти рецептик і собі.

Інгредієнти:

  • цукор 1 ст. (180 г.)
  • борошно 1 ст. (130 г.)
  • манна крупа 1 ст. (160 г.)
  • масло вершкове 70 г.
  • ванільний цукор 10 г.
  • розпушувач 12 г.
  • молоко 100 мл.
  • яблука 850 г.
  • цукрова пудра

Приготування:

В миску додаю борошно, манну крупу, цукор, ванільний цукор та розпушувач, перемішую. Ділю суху суміш на 4 частини.

Яблука очищаю від шкірки і натираю на терці.

У форму діаметром 20 сантиметрів кладу пергамент. Насипаю першу частину сухої суміші.

Наступний шар яблука і знову суха суміш. Так роблю 4 шари.

На останній шар натираю холодне вершкове масло на терці і заливаю молоком. Випікаю в розігрітій духовці до 180 градусів, приблизно 40-45 хвилин.

Коли пиріг приготується, залишаю його охолонути і посипаю цукровою пудрою. Нарізаю та подаю гостям!

Джерело: useti.org.ua