Як приготувати смачний кавовий торт з родзинкою: легкий рецепт від Мері Беррі

Джерело: unian.ua

Домашня випічка завжди є гарною ідеєю під час приготування страв. Своєю популярністю у цьому питанні користується зокрема кавово-горіховий торт. Проте його приготувати не так просто, як здається. 

Водночас експерт з кави Джонні Інгланд зазначив, що все залежить від того, як ви приготуєте каву, яку будете використовувати для торта. Тому він розповів для Express про важливе право, якого потрібно дотримуватися, аби рецепт кавового торта від Мері Беррі вийшов вдалим. 

Інгредієнти

  • 225 г розм’якшеного несолоного вершкового масла та трохи додаткового для змащування;
  • 225 г цукрової пудри;
  • чотири великі яйця;
  • 225 г борошна вищого ґатунку;
  • ½ ч. л. розпушувача;
  • одна ст.л. кавових гранул, розчинених в одній столовій ложці окропу;
  • 50 г волоських горіхів, дрібно нарізаних.

Для начинки та прикрашання

  • 125 г несолоного розм’якшеного вершкового масла;
  • 225 г цукрової пудри;
  • одна столова ложка кавових гранул, розчинених в одній столовій ложці окропу;
  • вісім половинок волоських горіхів для прикраси.

Попри те, що рецепт Мері буде точно смачним, Джонні все ж пропонує трохи змінити саме кавовий елемент. Він радить замінити “одну столову ложку розчинної кави, розчинену в одній столовій ложці гарячої води” на міцно заварену каву. Це можна отримати, збільшивши кількість кавової гущі в грамах, не змінюючи кількості води, або використати міцніший сорт кави. 

“Коли справа доходить до вибору правильної кави для кавового торта, все залежить від того, якого смаку ви хочете досягти, проте, загалом кажучи, міцно заварена кава є найкращим вибором кави для кавового торта, оскільки вона додасть десерту аромату та глибини, а міцний смак також добре поєднується з солодкістю торта”, – пояснив Джонні. 

Також експерт наголосив, що важливо обирати каву середнього або темного обсмаження, адже вони ідеально підійдуть для десертів. 

Спосіб приготування смачного торта від Мері Беррі

Спочатку розігрійте духовку до 160-180 градусів, потім змастіть маслом дві форми для коржів з вільним дном та вистеліть їх папером для випічки. 

Після чого у великій мисці змішайте масло, цукор, яйця, борошно, розпушувач і свіжозварену каву. Збийте все разом за допомогою електричного вінчика до однорідної маси. Потім можете додати волоські горіхи. Далі варто рівномірно розподілити суміш між підготовленими формами та вирівняти поверхню лопаткою.

Випікайте коржі 25-28 хвилин або до того часу, поки не зрозумієте, що вони є готовими. Коли вони будуть готовими, перекладіть їх з духовки на кухонну стільницю та дайте їм охолонути впродовж п’яти хвилин. 

Після чого проведіть заокругленим ножем по краях форм, аби вони стали красивішими та обережно переверніть коржі на решітку. Зніміть папір та залиште їх охолонути. 

“Для начинки та топінгу збийте вершкове масло і поступово додайте цукрову пудру. Додайте каву (приготовану так само як і для бісквітної суміші) і збийте до однорідної маси. Виберіть корж з найкращим верхом. Потім переверніть другий корж на сервірувальну тарілку і змастіть половиною кавової глазурі. Знову змастіть другою половиною. Покрийте верх торта льодом і прикрасьте його шматочками волоських горіхів перед подачею на стіл”, – підсумували в Express.

Інші смачні рецепти

Раніше стало відомо, як приготувати смачну пасту Болоньєзе за рецептом Мері Беррі. Зокрема для цієї страви вам знадобиться два види фаршу та інші інгредієнти. 

Також шеф-кухар Нігелла Лоусон розповіла, як приготувати смачне ризотто. За її словами, ця страва ідеально підійде для осінніх та холодних вечорів.