З 300 г філе вийшло 20 штук! Котлети “Королівські”. Давно я не їла таких смачних котлет із курки!

Давно я не їла таких смачних котлет із курки. Недаремно цей рецепт назвали Королівським. У ці рубані котлети крім курки додаються гриби та овочі. Виходять надзвичайно ніжні, а робити їх настільки легко та швидко, що можна готувати вдома у будь-який день.

Інгредієнти:

  • 300-350 г курячого філе;
  • 200 г свіжих печериць;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 яйця;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • 100 гр сиру;
  • трохи свіжої петрушки;
  • сіль та спеції за смаком.

Із цієї кількості у мене вийшло 20 котлет.

Приготування:

Беремо куряче філе, промиваємо водою, промокуємо від води серветками. Нарізаємо дрібними шматочками і засипаємо в глибокий посуд.

Наступними, дрібно нарізаємо свіжі печериці. Засипаємо їх до м’яса.

З болгарського перцю вирізаємо серединку з насінням і дрібно нарізавши, додаємо до м’яса з грибами.

Туди ж трем на великій тертці сир. Засипаємо трохи дрібнопорізаної петрушки.

Вбиваємо два яйця, солимо, перчимо, насипаємо три столові ложки борошна. Добре все перемішуємо і отримуємо таку суміш.

Залишилося лише посмажити. Тепер ставимо на плиту сковорідку, наливаємо олію та розігріваємо. Котлети робимо руками. Поруч із плитою ставимо тарілочку з водою. Змочуємо водою пальці, щоб суміш для котлет не прилипала. Формуємо котлети однакової форми та укладаємо на сковороду.

Відразу накриваємо кришкою, вогонь робимо трохи менше середнього і просмажуємо перший бік 4-5 хвилин. Дивимося готовність і перевертаємо на другий бік. Досмажуємо також під кришкою.

Готові котлети знімаємо зі сковорідки та викладаємо наступні.

Котлети хоч і дуже ніжні, соковиті, але тримають форму і не розвалюються. Смачні як теплі, так і коли охолонуть.

Джерело: useti.org.ua