0
Давно я не їла таких смачних котлет із курки. Недаремно цей рецепт назвали Королівським. У ці рубані котлети крім курки додаються гриби та овочі. Виходять надзвичайно ніжні, а робити їх настільки легко та швидко, що можна готувати вдома у будь-який день.
Інгредієнти:
- 300-350 г курячого філе;
- 200 г свіжих печериць;
- 1 болгарський перець;
- 2 яйця;
- борошно – 3 ст. л.;
- 100 гр сиру;
- трохи свіжої петрушки;
- сіль та спеції за смаком.
Із цієї кількості у мене вийшло 20 котлет.
Приготування:
Беремо куряче філе, промиваємо водою, промокуємо від води серветками. Нарізаємо дрібними шматочками і засипаємо в глибокий посуд.
Наступними, дрібно нарізаємо свіжі печериці. Засипаємо їх до м’яса.
З болгарського перцю вирізаємо серединку з насінням і дрібно нарізавши, додаємо до м’яса з грибами.
Туди ж трем на великій тертці сир. Засипаємо трохи дрібнопорізаної петрушки.
Вбиваємо два яйця, солимо, перчимо, насипаємо три столові ложки борошна. Добре все перемішуємо і отримуємо таку суміш.
Залишилося лише посмажити. Тепер ставимо на плиту сковорідку, наливаємо олію та розігріваємо. Котлети робимо руками. Поруч із плитою ставимо тарілочку з водою. Змочуємо водою пальці, щоб суміш для котлет не прилипала. Формуємо котлети однакової форми та укладаємо на сковороду.
Відразу накриваємо кришкою, вогонь робимо трохи менше середнього і просмажуємо перший бік 4-5 хвилин. Дивимося готовність і перевертаємо на другий бік. Досмажуємо також під кришкою.
Готові котлети знімаємо зі сковорідки та викладаємо наступні.
Котлети хоч і дуже ніжні, соковиті, але тримають форму і не розвалюються. Смачні як теплі, так і коли охолонуть.
Джерело: useti.org.ua