Рідкісних чорних лелек помітили над Дніпропетровщиною (ФОТО)

Поблизу села Радісне на Дніпропетровщині вдалося сфотографувати рідкісних чорних лелек. Пара птахів літала високо в небі, привертаючи увагу своєю красою та незвичністю.

Чорний лелека — вид, що занесений до Червоної книги України та Європейського червоного списку, а також охороняється Бернською і Боннською конвенціями. Ці птахи дуже чутливі до впливу людини і важко пристосовуються до змін у своєму середовищі. Тому зустріти їх у населених пунктах практично неможливо, на відміну від їхніх білих родичів.

Лелеки — це величні птахи, які протягом століть захоплюють уяву людей. Їх часто вважають символами щастя, удачі та нового життя. Нагадаємо, цього року 28 лютого у світі природи відбулося надзвичайне явище – найбільш ранній приліт білих лелек за попередні півстоліття. Це дивовижне явище не залишило байдужими навіть найбільш скептичних спостерігачів, які здивовано прийняли цей несподіваний прихід пернатих. Ми зібрали 10 цікавих фактів про лелек, які ви, можливо, не знали.

В Україні нараховується лише 400-450 пар чорних лелек, що робить їх надзвичайно рідкісними та цінними для нашої природи. Спостереження за ними в природному середовищі — справжнє везіння і важлива подія для орнітологів та природоохоронців.

Раніше ми писали, що одного бусла бачили просто на вулицях Нікополя. Так, Ірина Колосова, керівниця одного з ОСББ міста та відома активістка розмістила пост у мережі Facebook. На фото вона показала, як на вулиці одного з районів міста бродить лелека.

Джерело: krivbass.city