Японська баня офуро: традиції, користь для здоров’я та цілющий ефект

Баня в Японії – це не просто місце для миття. Це ще й місце для зустрічей із друзями, приємного та корисного дозвілля.

Японська баня офуро – це, власне, дерев’яна бочка, наповнена водою температурою 45 градусів. Під бочкою знаходиться піч.

У бочці перебувають 10-15 хвилин, потім витираються насухо. Після цього потрібно зануритися спочатку на 15 хвилин у бочку з гарячими тирсою, а потім – у бочку з гарячою галькою. Це дає ефект масажу. Далі відбувається чайна церемонія.

Баня офуро має дуже давні традиції та пов’язана з особливостями життя в Країні сонця, що сходить. Японці не користувалися милом, оскільки буддизм не визнавав матеріали з убитих тварин, з цієї ж причини вони не використовували теплий одяг із хутра тварин. Тому вони просто милися в дуже гарячій воді. Взимку в Японії холодно й сиро, а якось треба було зігріватися.

Сьогодні такі проблеми для японців, звичайно, справи минулих днів, але традиційна японська баня залишилася невід’ємною частиною їхнього життя.

Сьогодні жителі Японії використовують офуро як місце, де можна зняти стрес, уникнути серцево-судинних захворювань, хвороб обміну речовин, ревматизму та багатьох інших.

Тирса, що використовується для офуро, є сумішшю кедрової тирси з великою кількістю лікувальних трав. Тирса нагрівається до 60 градусів, у них занурюються по шию на 15 хвилин. Такі «ванни» мають дуже сильний цілющий і омолоджуючий ефект.

У всьому світі починають заново цінувати силу і можливості бань – адже це універсальний засіб для позбавлення від стресу, для повноцінного відпочинку, для відновлення і оздоровлення.