Як підживлювати примхливу орхідею, щоб не вбити — поради досвідчених квітникарів

Орхідея — справжня красуня у світі кімнатних рослин, символ вишуканості та елегантності. Проте, ця ніжна рослина є досить примхливою у догляді. Інколи вона навідріз відмовляється квітнути. А невдалі спроби підживлення можуть згубно вплинути на квітку.

Як же зберегти ідеальний баланс між доглядом та живленням, не ризикуючи здоров’ям орхідеї? Відповіддю на це питання поділилися з Новини.LIVE досвідчені квітникарі. 

Давайте разом розглянемо ключові моменти правильного підживлення примхливої орхідеї, щоб зберегти її красу на довгі роки.

Коли підживлювати орхідею — обираємо правильний час

Експерти радять підживлювати орхідею у період активного росту, появи нових листочків. Він зазвичай припадає на весну і літо.

Також варто вносити добриво, коли ця кімнатна рослина викидає квітконоси. Таке часто буває восени, коли стає прохолодніше.

Варто зауважити, що в деяких випадках можна підживлювати рослину і взимку, якщо вона знаходиться в активному рості або цвіте. 

 

Як та яке добриво краще використовувати для орхідеї

Фахівці радять використовувати для орхідеї витяжку з біогумусу — концентрат з підвищеним вмістом азоту, фосфору, калію та гумінових речовин. Її виготовляють на основі вермікомпосту.

Таке підживлення позитивно впливає на рослину. Після такої підгодівлі вона точно квітнутиме й не один місяць. Витяжку з біогумусу для орхідей можна придбати, як в спеціалізованих магазинах, так і замовити онлайн.

Як підживлювати орхідею витяжкою з біогумосу:

  • розчиніть у 4 літрах води 1 ковпачок (50 мл) добрива;
  • ретельно перемішайте;
  • поливайте кімнатну рослину із “замочуванням”. Тобто, залиште квітку на кілька годин у розчині. 

Як часто слід підживлювати орхідею 

Частота удобрення орхідеї залежить від кількох факторів:

  • тип удобрення;
  • сорт орхідеї;
  • умови середовища;
  • фізіологічний стан (період активного цвітіння або ж ні).

Зазвичай рекомендується удобрювати орхідею раз на місяць або кожну другу або третю поливку протягом періоду активного росту (весна і літо). Проте, взимку, коли ріст може сповільнитися, удобрення може здійснюватися рідше, наприклад, один раз на два місяці.

 

 

Раніше ми писали, яке доступне та дешеве добриво допоможе швидко відновити квітучість вашого спатифілума. 

Нагадаємо, ми розповідали, яку квітку називають деревом долі та чому ви захочете її мати. 

Також радимо дізнатися, як доглядати азалію, щоб рослина рясно квітнула та не хворіла.

Джерело: dim.novyny.live