Сир — це один із найпопулярніших продуктів, який має безліч різновидів: плавлений, із пліснявою, голландський, пармезан, брі, рокфор, чеддер і багато інших. Кожен із них має свої унікальні смакові якості та рецептуру. Однак, усі види сиру потребують правильних умов зберігання, про які часто забувають.
Принести сир із магазину і просто покласти його на будь-яку полицю в холодильнику — це не найкращий підхід. Особливо не варто класти його ближче до задньої стінки холодильника, де він може замерзнути й втратити смак та текстуру. Найкраще місце для зберігання сиру — відсік для овочів, де підтримується оптимальний рівень температури та вологості.
Фото pexels.com
Тепер, коли ми визначили місце, розглянемо, у чому зберігати сир. Залишати його у заводському пакуванні, харчовій плівці або целофановому пакеті — не найкраща ідея. У такому разі сир може “задихнутися”, втратити смак, покритися білим нальотом або навіть пліснявою.
Ось кілька рекомендацій, як правильно зберігати твердий сир у холодильнику:
– оберніть сир у пергамент або вощений папір;
– покладіть обгорнутий шматок у зіп-пакет;
– помістіть зіп-пакет у пластиковий або скляний герметичний контейнер.
Також можна злегка обтерти сир оливковою або рослинною олією, щоб запобігти його затвердінню та утворенню плісняви. Якщо дотримуватися цих правил, сир залишатиметься свіжим набагато довше.
Термін придатності сиру
Термін придатності сиру залежить від його сорту. У середньому, сир зберігається від кількох днів до 2-3 тижнів. Найдовше зберігаються тверді сорти сиру.
Зберігання сиру без холодильника
Чи можна зберігати сир за кімнатної температури? Так, можна, але слід дотримуватися певних правил. Тримайте сир у сухому, темному місці та споживайте його протягом 2-7 днів. Деякі кулінари радять заморожувати сир, але це стосується тільки твердих сортів.Раніше ми писали, як вибрати смачний кавун: хитрощі та правила вибору відомої літньої ягоди.
Джерело: krivbass.city