Джерело: unian.ua
Включення ферментованих продуктів може допомогти захистити організм від вікових захворювань.
Щоденне вживання хліба на заквасці може чинити несподіваний вплив на стан здоров’я людей, старших за 50 років, пише healthdigest.com.
“У міру того, як ваше тіло починає старіти, ваші органи та імунна система можуть стати більш сприйнятливими до хронічних захворювань, таких як високий кров’яний тиск, діабет 2 типу, артрит і високий рівень холестерину”, – йдеться в публікації.
Зазначається, що для людей старше 50 років важливо займатися спортом, висипатися, контролювати рівень стресу і дотримуватися здорового харчування.
Хліб на заквасці – користь
“Включення ферментованих продуктів, таких як хліб на заквасці, може допомогти захистити ваш організм від вікових захворювань. Шматочок хліба на заквасці містить 100 калорій, 3 грами білка і всього 1 грам жиру. Хліб на заквасці не містить великої кількості доданого цукру, але містить грам клітковини, яка допомагає контролювати рівень цукру в крові”, – пише видання.
Згідно з оглядом 2019 року в Nutrients, сполуки, що містяться в такому хлібі, мають антиоксидантні, антигіпертензивні та антидіабетичні властивості, які можуть підтримувати здоров’я в міру старіння.
Також, згідно з редакційною статтею 2019 року в Aging Clinical and Experimental Research, хліб на заквасці є компонентом середземноморської дієти, яка може знизити ризик серцевих захворювань і діабету.
Крім того, вказується, що огляд Frontiers in Nutrition за 2023 рік показав, що ферментація закваски завдяки зниженню кислотності хліба знижує рівень акриламіду, пов’язаного з деякими видами захворювань.
Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 5 продуктів, які варто їсти людям старше 50 років.