Сьогодні День шоколадного морозива. Вважається, що перше морозиво мало фруктові смаки, але до 18 століття найбільш поширеними були шоколадний і ванільний аромати. Водночас першим з’явилося шоколадне морозиво.
Найпростіше домашнє шоколадне морозиво – британський рецепт
Це порівняно бюджетний рецепт з чотирьох інгредієнтів, а порція буде великою. Збивається маса міксером або блендером.
Інгредієнти:
- 60 г какао-порошку
- 1 банка згущеного молока
- 500 мл жирних вершків
- ¼ чайної ложки солі
- 100 г темного шоколаду, нарізаного крупно.
Як приготувати:
- Помістіть какао-порошок у каструлю зі 100 мл води. Перемішуйте на середньому вогні до розчинення.
- Перелийте суміш какао у велику миску, додайте згущене молоко, вершки та дрібку солі. Збийте міксером до однорідної маси.
- Додайте більшу частину шоколаду та перелийте суміш у велику миску. Рештою шоколаду посипте морозиво й відправте в морозилку на 5-6 годин.
- Перед тим, як розкласти готове морозиво по креманках, дайте йому постояти за кімнатної температури 10-15 хвилин.
Домашнє шоколадне морозиво-сендвіч – німецький рецепт
І морозиво, і печиво — два в одному. Такий десерт вбиває двох зайців: він і голод втамовує, і організм у спеку охолоджує.
Інгредієнти:
4 курячих яйця, жовток
- 120 г цукру
- 200 мл молока
- 16 шт шоколадного печива
- 160 г темного шоколаду, нарізаного крупно
- 500 мл вершків 33%
Як приготувати:
- Збийте вінчиком жовтки, додайте цукор і збийте ще раз. Втретє збийте, вливаючи молоко. На середньому вогні доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи.
- Зніміть каструлю з вогню та додайте шоколад (100 г). Перемішайте. Готову масу перелийте в миску, накрийте плівкою та дайте охолонути в холодильнику.
- У розсувну форму помістіть шоколадне печиво (8 штук).
- Збийте вершки до густоти. Яєчно-шоколадний крем ще раз вимішайте та з’єднайте з вершками. Добре все перемішайте.
- Викладіть шоколадно-вершкову масу на печиво. Вирівняйте її лопаткою.
- 60 г шоколаду наріжте тоненькими шматочками. Посипте подрібненим шоколадом морозивну масу і знову розрівняйте лопаткою.
- Накрийте морозивну масу печивом. Поставте в морозильну камеру на 4 години.
Раніше ми писали, як приготувати полуничний айслате: цікавий рецепт з Instagram.
Джерело: krivbass.city