Деруни по-американськи: як приготувати класичний хашбраун

Хашбраун – справжня зірка американської кухні, яка завоювала серця багатьох гурманів. Це неповторна картопляна котлета або драник, іноді з додаванням цибулі чи інших інгредієнтів, стала улюбленою стравою як у фаст-фудах, так і в ресторанах. Однак, хашбрауни легко приготувати вдома, і сьогодні ми поділимося двома найсмачнішими класичними рецептами!

Хашбрауни – проста, але неймовірно смачна страва, яку можна приготувати лише з картоплі, солі та олії. Ось як це зробити.


Класичний хашбраун

Інгредієнти:

  • 700 грамів картоплі
  • 0,5 чайної ложки солі
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Натерти картоплю: Картоплю помити, почистити і натріть її на великій тертці.

  2. Варити картоплю: Покласти натерту картоплю в киплячу воду і варити 4-5 хвилин. Це допоможе зробити її м’якою.

  3. Відкинути і підсушити: Відкиньте проварену картоплю на друшляк, потім розкладіть її на рушник, щоб прибрати зайву вологу. Залиште так на 15 хвилин.

  4. Посолити: Перекласти картоплю в миску і посолити.

  5. Сформувати хашбрауни: З картопляної маси сформуйте невеликі пласкі котлетки трикутної, чи прямокутної форми.

  6. Обсмажити: Розігрійте олію на сковороді. Обсмажуйте хашбрауни на середньому вогні приблизно через 8-10 хвилин з кожного боку до утворення легкої золотистої скоринки.

Подавайте гарячими, насолоджуйтесь чудовим смаком!


Класичний хашбраун (другий варіант)

Інгредієнти:

  • 4 великі картоплини
  • 1 маленька цибулина (за бажанням)
  • Сіль та перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження

Приготування:

  1. Натерти картоплю: Почистити картоплю, перед тим звичайно помити, та натріть її на великій тертці. Залиште на кілька хвилин, щоб картопля пустила сік.

  2. Відкинути і підсушити: Ретельно відтиснути зайву вологу з натертої картоплі.

  3. Додайте цибулю: Якщо використовуєте цибулю, дрібно наріжте її і додайте до картоплі.

  4. Посолити: Додайте сіль та перець за смаком і добре перемішайте.

  5. Сформувати хашбрауни: Викладайте картопляну масу на сковороду, перед тим, формуючи невеликі котлети, трикутної, чи прямокутної форми.

  6. Обсмажити: Смажте хашбрауни з обох боків до золотистої скоринки, приблизно за 5-7 хвилин з кожного боку.

  7. Перед подачею: Готові хашбрауни викладіть на паперові ручки, щоб видалити зайвий жир.


І бонусом, як приготувати картопляний хашбраун від Ектора Хіменеса-Браво

Інгредієнти:

  • 4 картоплі
  • 4 шматочки сиру
  • 3 ч. л. солі
  • 6 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • Сухий часник
  • Перець

Приготування:

  1. Помийте, почистіть і наріжте картоплю на маленькі кубики. Ретельно промийте водою.

  2. Обсмажте картоплю з олією, сіллю, часником і перцем.

  3. В окремій ємності змішайте картоплю з крохмалем.

  4. Розкатайте тісто в квадрат, розділити на порції і сформувати хашбрауни, на кожен викладіть і об’єднайте половинки.

  5. Обсмажте до золотистої скоринки.

Більше на сторінці в Інстаграм на сторінці Ектора Хіменеса-Браво. 

Раніше ми писали: як приготувати малосольні огірки за 10 хвилин від Вови Ярославського – покроковий рецепт, який чудово смакуватиме до класичних хашбраунів. 



Джерело: krivbass.city