Джерело: unian.ua
Вона може викликати біль в животі, спазми та гази.
Варена курудза — це золота жила, коли стосується користі для здоров’я. Вона підтримує рівень цукру в крові, підтримує серце і зір.
Однак, як пише healthdigest, особам з гастритом краще уникати будь-яких продуктів на основі кукурудзи. Ця хвороба відноситься до запалення шлунка, а серед симптомів – розлад травлення, здуття живота та біль. У разі ускладнення гастрит навіть може викликати шлункову кровотечу чи призвести до розвитку виразки.
Експерти Care Hospitals пояснюють, що кукурудза складається з цукрів, які можуть посилити симптоми гастриту. За даними Manhattan Gastroenterology, целюлоза є одним із таких ланцюгів молекул, якими особливо багатий цей продукт. Неперетравлена кукурудза ж потрапляє в кишківник, викликаючи симптоми болю в животі, спазмів і газів.
Що не можна їсти при гастриті
Окрім кукурудзи, обмеження також включають кислі фрукти, гострі овочі та молочні продукти. Всі вони можуть погіршити роботу слизової оболонки шлунка. Також не рекомендується вживати червоне м’ясо, горіхи та арахісове масло, оскільки вони протидіять спробам усунути симптоми гастриту. Те саме стосується оброблених харчових продуктів і солодощів, таких як торти, тістечка, чіпси та шоколад. Дуже важливо виключити алкоголь зі свого раціону, оскільки він впливає на ефективність методів лікування гастриту.
Як приготувати смачну кукурудзу
Якщо ж у вас немає гастриту, то можуть знадобитись рецепти приготування молодої кукурудзи у духовці, які можуть зайняти почесне місце у вашій кулінарній книзі.
Також ми публікували поради, які допоможуть вибрати та зварити смачну кукурудзу.