Джерело: unian.ua
За словами дієтологині, яєчна локшина містить багато вуглеводів і швидше перетравлюється через низький вміст клітковини.
Локшина може бути чудовим джерелом корисних для організму вуглеводів. До того ж, деякі види яєчної локшини збагачені додатковими вітамінами і мінералами, пише Health Digest.
“Люди, які шукають додатковий селен, марганець і вітаміни групи В, можуть вибрати збагачений варіант яєчної локшини, щоб отримати користь від поживних речовин, які допомагають імунітету, зменшують ушкодження клітин і здоров’я мозку відповідно”, – зазначає зареєстрована дієтологиня Енджел Лук.
Як пояснює видання, 100-грамова порція такої локшини забезпечує 21% фолату, 10% рибофлавіну та 24% рекомендованої добової дози тіаміну. Крім того, в яєчній локшині втричі більше заліза, ніж у традиційних макаронах.
“Яєчна локшина може стати чудовим варіантом для спортсменів, які займаються видами спорту на витривалість і намагаються додати більше вуглеводів і поживних речовин у свій раціон”, – акцентують у статті.
Згідно з оглядом Life за 2023 рік, спортсмени з дефіцитом заліза можуть швидше втомлюватися через зниження кількості кисню в м’язах. І збагачена яєчна локшина може вирішити цю проблему, забезпечивши організм необхідних залізом.
А дослідження 2013 року, опубліковане в Journal of Exercise Nutrition and Biochemistry, показало, що додавання тіаміну, який міститься в яєчній локшині, знижує маркери втоми під час вправ.
“Для людей з високою активністю, які бажають завантажитися вуглеводами перед змаганнями, яєчна локшина може добре вписатися в прийоми їжі перед змаганнями, оскільки вона містить багато вуглеводів і швидше перетравлюється через низький вміст клітковини”, – додала дієтологиня.
Нагадаємо, раніше УНІАН назвав 8 переваг батату для здоров’я.