Ну дуже швидкий “Мереживний” пиріг з яблуками з Дитинства! Готується 8 хвилин (плюс час на випічку)

Сьогодні печу швидкий, повітряний, ароматний і дуже смачний яблучний пиріг на кефірі. Готується він швидко, я засікала 8 хвилин плюс час на випічку. Буду рада, якщо рецепт припаде вам до душі!

Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 200 гр.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • сода – 1/2 ч. л.
  • кефір – 250 мл.
  • масло вершкове – 50 гр.
  • борошно – 330 гр.
  • яблука – 2-3 шт.

Приготування:

У мисці змішую яйця, цукор, ванільний цукор. Усе збиваю міксером до збільшення об’єму приблизно 3-4 хвилини.

Соду змішую з кефіром (він має бути кімнатної температури), чекаю появи бульбашок. Додаю кефір із содою в тісто.

Шматочок вершкового масла розтоплюю. Додаю масло, все перемішую.

Поступово додаю борошно, замішую гладке, еластичне тісто.

Форму змащую вершковим маслом, викладаю тісто у форму. Зверху викладаю часточки яблук (яблука заздалегідь очистила та прибрала серцевину). Присипаю яблука цукром.

Випікаю в попередньо розігрітій до 180 духовці до апетитного золотистого кольору і сухої дерев’яної шпажки, приблизно 45-50 хвилин.

Готовому пирогу даю охолонути і кличу всіх пити чай! Пишний, повітряний, ароматний, неодмінно спробуйте спекти.

Джерело: useti.org.ua