0
Сьогодні печу швидкий, повітряний, ароматний і дуже смачний яблучний пиріг на кефірі. Готується він швидко, я засікала 8 хвилин плюс час на випічку. Буду рада, якщо рецепт припаде вам до душі!
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 200 гр.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- сода – 1/2 ч. л.
- кефір – 250 мл.
- масло вершкове – 50 гр.
- борошно – 330 гр.
- яблука – 2-3 шт.
Приготування:
У мисці змішую яйця, цукор, ванільний цукор. Усе збиваю міксером до збільшення об’єму приблизно 3-4 хвилини.
Соду змішую з кефіром (він має бути кімнатної температури), чекаю появи бульбашок. Додаю кефір із содою в тісто.
Шматочок вершкового масла розтоплюю. Додаю масло, все перемішую.
Поступово додаю борошно, замішую гладке, еластичне тісто.
Форму змащую вершковим маслом, викладаю тісто у форму. Зверху викладаю часточки яблук (яблука заздалегідь очистила та прибрала серцевину). Присипаю яблука цукром.
Випікаю в попередньо розігрітій до 180 духовці до апетитного золотистого кольору і сухої дерев’яної шпажки, приблизно 45-50 хвилин.
Готовому пирогу даю охолонути і кличу всіх пити чай! Пишний, повітряний, ароматний, неодмінно спробуйте спекти.
Джерело: useti.org.ua