Літній суп який підніме настрій та додасть енергії – це окрошка на Просеко. Неочікуване поєднання пропонує спробувати блогерка Анастасія в Instagram. Для такої страви знадобляться лише звичні нам інгредієнти та пляшка улюбленого ігристого.
ЩО НАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
– креветки 400 гр
– авокадо 1 шт
– огірок великий 1 шт
– картопля 2 шт
– редис
– яйця перепелині 10 шт
– зелень
– Просекко та айран 1/1
Овочі наріжте дрібним кубиком, креветки відваріть до готовності, зелень – нашаткуйте дрібно. Яйця також відваріть та розріжте навпіл. В центр тарілки викладіть лід, навколо розмістіть всі складники страви, залийте це айраном, змішаним з Просеко у вказаній пропорції. Перемішайте та посоліть до смаку, якщо айран був недостатньо солоним.
Як виникла окрошка?
Згідно з літописами Київської Русі, після хрещення князь Володимир наказав роздати селянам їжу, мед і квас. Таким чином, квас був поширеним серед простих людей. У поєднанні з чорним хлібом та зеленою цибулею він став основою для холодного супу. Саме цей мінімальний набір інгредієнтів вважають основою популярної нині страви. Виходячи з таких даних, цілком ймовірно, що 989 рік нашої ери став своєрідною точкою відліку в історії виникнення окрошки. Більше про історію страви читайте тут.
Якщо ви поціновувач все ж більш традиційного рецепта, то раніше ми вже писали, як приготувати холодний суп з класичним смаком.
Джерело: krivbass.city