Окрошка на Просеко: варіант для справжніх гурманів

Літній суп який підніме настрій та додасть енергії – це окрошка на Просеко. Неочікуване поєднання пропонує спробувати блогерка Анастасія в Instagram. Для такої страви знадобляться лише звичні нам інгредієнти та пляшка улюбленого ігристого.

ЩО НАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:

– креветки 400 гр

– авокадо 1 шт

– огірок великий 1 шт

– картопля 2 шт

– редис

– яйця перепелині 10 шт

– зелень

– Просекко та айран 1/1

Овочі наріжте дрібним кубиком, креветки відваріть до готовності, зелень – нашаткуйте дрібно. Яйця також відваріть та розріжте навпіл. В центр тарілки викладіть лід, навколо розмістіть всі складники страви, залийте це айраном, змішаним з Просеко у вказаній пропорції. Перемішайте та посоліть до смаку, якщо айран був недостатньо солоним. 

Як виникла окрошка?

Згідно з літописами Київської Русі, після хрещення князь Володимир наказав роздати селянам їжу, мед і квас. Таким чином, квас був поширеним серед простих людей. У поєднанні з чорним хлібом та зеленою цибулею він став основою для холодного супу. Саме цей мінімальний набір інгредієнтів вважають основою популярної нині страви. Виходячи з таких даних, цілком ймовірно, що 989 рік нашої ери став своєрідною точкою відліку в історії виникнення окрошки. Більше про історію страви читайте тут.

Якщо ви поціновувач все ж більш традиційного рецепта, то раніше ми вже писали, як приготувати холодний суп з класичним смаком.  

Джерело: krivbass.city