Джерело: unian.ua
Вживання помідорів може підвищити ризик розвитку виразки шлунка.
Вживання помідорів може бути шкідливим. Про це йдеться у дослідженні Національного інституту діабету, захворювань органів травлення та нирок США, результати якого публікує HealthDigest.
Дієтологи вказують, що до 6% американців страждають на виразку шлунка або пептичну виразку. При цьому у деяких людей виразка шлунка може супроводжуватися незручними шлунково-кишковими симптомами, а деякі продукти можуть лише погіршити ситуацію – зокрема, помідори.
“Накопичення кислоти в шлунково-кишковому тракті сприяє розвитку пептичних виразок. Їжа з високою концентрацією кислоти ще більше додає цьому накопиченню кислоти, і помідори є одним з таких продуктів”, – зазначають експерти.
Вони також попереджають, що вживання помідорів може підвищити ризик розвитку виразки шлунка, але вони також можуть діяти проти тих з нас, у кого хвороба вже є.
“Якщо помідори регулярно викликають у вас проблеми з животом, виключіть їх зі свого раціону. … Є продукти, про які відомо, що вони корисні людям із виразкою шлунка. Це включає в себе продукти, що містять пробіотики, такі як темпе, кімчі або йогурт. … На відміну від помідорів, червоний болгарський перець є ще одним чудовим вибором, оскільки він може мати захисні властивості проти виразки шлунка”, – стверджують науковці.
Останні новини дієтології
Як повідомляв УНІАН, експерти назвали найкращий час для вживання кави. Деякі люди можуть випити один ранковий напій і “живитися” ним більшу частину дня.
Втім, за словами експертів, потрібно приблизно 20-30 хвилин, щоб відчути дію кофеїну після того, як він потрапить у вашу кров.