0
Пельмені – страва багатогранна. Вони часто стають рятівною стравою, коли обмаль часу на приготування їжі.
Пельмені варять, смажать та подають під різними соусами навіть у ресторанах.
Подробиці
Щодо смаження пельменів, то тут потрібно знати кілька нюансів.
Пельмені потрібно починати смажити одразу, не розморожуючи.
На суху сковорідку виливають кілька ложок олії.
Вже на розігріту сковорідку кидають пельмені, в кількості, щоб вони не торкались один одного.
Пельмені зі свинячим або яловичим фаршем смажать 10-15 хвилин. Курячі посмажуться швидше.
Щоб пельмені приготувалися м’якими та соковитими, після того, як вони обсмажилися до скоринки, потрібно вилити на сковороду окріп та протушкувати напівфабрикат під кришкою. Вода має наполовину покривати пельмені.
Тушать пельмені для того, щоб тісто і фарш дійшли до готовності однаково, адже м’ясу потрібно більше часу, ніж тісту.
Солять пельмені не відразу, а за 5 хвилин до кінця смаження накривають сковорідку кришкою і зменшують вогонь.
Коли вода повністю википить, можна пельмені знімати з вогню.
Готові смажені пельмені подають гарячими із соусами, підливами, сметаною, свіжою зеленню.
Джерело: useti.org.ua