Джерело: unian.ua
Вона поділилась трьома порадами для різних видів сиру.
Зазвичай сир зберігають відкритим на дверцятах холодильника або його верхній поличці. Тому й не дивно, що досить швидко його уражає цвіль. Навіть харчова плівка, фольга чи герметичний контейнер не завжди рятують від цієї ситуації.
Брайоні Мей-Вільямс, колишня британська зірка кулінарного шоу Bake Off поділилась в ефірі BBC Morning Live три свої найкращі прийоми, як зберегти свіжість твердих сирів.
За її словами, продовжити термін зберігання таких сирів, як чеддер, едам і гауда, дуже просто, як використовувати білий оцет. Змочіть серветку у ньому та покладіть в пакет з сиром. Білий оцет — це м’яка кислота, яка здатна знищити близько 82% видів цвілі, що пояснює його популярність в домашньому прибиранні. Бріоні запевняє, що це “не вплине на смак” і “продовжить життя сиру до додаткових шести тижнів”.
Крім того, вона рекомендувала закрити сир у контейнері з кубиками цукру.
“Відкривши пачку сиру, перемістіть її в контейнер для зберігання їжі. Покладіть два кубики цукру в контейнер і переконайтеся, що він щільно закритий”, – пояснює експерт з кулінарії.
Цей хитрий прийом не тільки запобігає тому, щоб у вашому холодильнику пахло сиром, але й вбирає будь-яку додаткову вологу, не даючи сиру пітніти. Важливо вчасно замінити кубик цукру, якщо попередній почне розчинятись.
Для любителів м’яких сирів, таких як фета, варто використовувати розсіл. Використовувати стерилізовану банку як ідеальну посудину для фети. Незалежно від того, зберігаєте ви її цілою чи нарізаєте на шматочки, просто помістіть сир в банку.
Потім потрібно розчинити дві чайні ложки солі в холодній воді і залити цим розсолом фету, поки вона повністю не зануриться. Використовуючи цей метод розсолу, ваша фета може залишатися у найкращому стані протягом “додаткових трьох тижнів”, що є значним покращенням у порівнянні зі звичайними кількома днями.
Поради зі зберігання продуктів
На тлі зростання цін на картоплю, варто більш ретельно підійти до питання її зберігання. УНІАН розповідав, як зберігати картоплю свіжою та без ростків.
Експерти радять ніколи не класти шоколад у холодильник і також не зберігати там гриби.