5 продуктів, які варто їсти людям, старшим за 50 років: “рятують” від вікових захворювань

Джерело: unian.ua

Експерти назвали продукти, які допомагають захиститися від вікових захворювань. Їх радять додати в раціон, якщо вам виповнилося 50 років, пише The Telegraph.

Зазначається, що дотримання багатої поживними речовинами дієти – ключовий момент для людей середнього віку. А названі продукти відповідають усім критеріям поживності.

Продукти, які корисні для людей, старшим за 50 років

Яйця. Допомагають підтримувати м’язову масу. Включити їх у свій раціон порекомендувала тренерка зі здорового способу життя Сьюзан Сондерс. Зазначається, що яйця містять холін, вітаміни групи B, а також є чудовим джерелом пісного білка. Дослідження, проведене 2020 року Університетом Шеффілда, показало, що дефіцит білка пов’язаний із підвищеним ризиком втрати м’язової маси.

Сардини. Можуть запобігти зниженню когнітивних здібностей, акцентувала експертка. Риба містить жирні кислоти омега-3, які підтримують і зміцнюють гематоенцефалічний бар’єр для захисту від деменції.

Помідори. Дієтолог Роб Хобсон порадив для здоров’я простати після 50 років дотримуватися середземноморської дієти, яка містить багато яскравих овочів (помідори, буряк і червоний перець), з високим вмістом антиоксиданту лікопіну. 

Квасоля. Відома високим вмістом клітковини. За словами Хобсона, клітковина допомагає виводити холестерин з організму, а також, як було показано, допомагає знижувати артеріальний тиск і допомагає контролювати вагу.

Капуста. Багата антиоксидантами, вітаміном С, що підвищує імунітет. Зазначається, що порція листя капусти містить всю рекомендовану добову норму вітаміну К, який є найважливішою поживною речовиною для літніх людей. Його дефіцит пов’язують із низкою хронічних захворювань, включно з остеопорозом, серцево-судинними захворюваннями та остеоартритом.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, які продукти не варто вживати натщесерце.