Джерело: unian.ua
За словами лікаря, куркума підтримує рівень цукру в крові та знижує ризик ожиріння.
Дієтологи Бхараті Кумар і Рідхіма Гупта розповіли, що може статися, якщо їсти куркуму 14 днів поспіль, пише Indianexpress.com.
Експерти стверджують, що протизапальні властивості куркуми “творять чудеса”, якщо у вас є аутоімунні захворювання, такі як артрит, тендиніт і бурсит. Також вважається, що ця спеція покращує функцію нирок і зменшує набряки ніг.
“Куркума допомагає знизити рівень тригліцеридів і холестерину. Вона має протизапальні, антиоксидантні та антиканцерогенні властивості, які сприяють загоєнню ран і контролю інфекцій. Ці властивості також корисні для лікування ревматоїдного артриту”, – підтвердила Кумар.
За її словами, куркума знімає подразнення шлунка, підтримує рівень цукру в крові та знижує ризик ожиріння.
Дієтологиня Гупта додала, що куркума має протиракові, протидіабетичні, протиалергічні, протидерматофітні, нейропротекторні властивості. Однак вона додала, що ці властивості супроводжуються поганим фармакокінетичним профілем, що ставить під загрозу її терапевтичний потенціал.
Лікарі попередили, що надмірне вживання куркуми може спричинити алергічні реакції та проблеми з травленням, такі як діарея, а також може призвести до утворення каменів у нирках.
“Ідеальна кількість куркуми для регулярного вживання в їжу становить близько 200 мг, як рекомендує ВООЗ”, – зазначила Кумар.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чим небезпечна куркума – 5 неприємних побічних ефектів.