Якщо я готую котлети, то тільки за бабусиним рецептом! Мені вони смачніші навіть за ті, шо були в столових!

Роблю соковиті, і ніжні, та ще й дуже ароматні котлети, просто не передати словами! Ділюся секретами приготування моєї бабусі. Якщо я готую котлети, то тільки за бабусиним рецептом. Мені вони подобаються більше, ніж за класичними рецептами.

Інгредієнти:

  • Фарш свинячий – 700 гр.
  • Хліб – 1/3 частина
  • Молоко – 200 мл.
  • Цибуля велика – 3 шт.
  • Картопля – 5 шт. (у мене трохи менше середнього розміру)
  • Часник – близько 10 зуб.
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком
  • Рослинна олія

Приготування:

Я купила свинячий фарш уже готовий, щоправда він був заморожений. Кладу у глибоку миску.

В окремій мисці заливаю білий хліб молоком на 10 хвилин. Далі хліб вичавлюю від молока, перебиваю в блендері, цибулю теж подрібнюю блендером. Бабуся завжди натирала цибулю на дрібній тертці.

2 головні секрети:

  • у котлетах має бути дуже багато часнику, приблизно жменя. Він надає особливого аромату, смаку та пікантності, його необхідно пропустити через прес для часнику.
  • замість яйця додаю картоплю, яка з’єднає інгредієнти та додасть соковитості котлетам. Для швидкості, я використовую блендер, але раніше такого приладу не було, бабуся перекручувала картоплю разом із фаршем через м’ясорубку.

Додаю сіль і чорний мелений перець за смаком, тепер фарш добре відбиваю.

Ставлю сковорідку на середній вогонь, додаю олію і викладаю сформовані котлети. Може комусь буде в дивину, але я їх не обвалюю ні в борошні, ні в панірувальних сухарях. Обсмажую до рум’яної скоринки з обох боків.

Перекладаю котлети у деко, по стінках заливаю окропом приблизно на 2 пальці від дна і тушкую на повільному вогні близько 30 хвилин. Хай смакує!

Джерело: useti.org.ua