0
Роблю соковиті, і ніжні, та ще й дуже ароматні котлети, просто не передати словами! Ділюся секретами приготування моєї бабусі. Якщо я готую котлети, то тільки за бабусиним рецептом. Мені вони подобаються більше, ніж за класичними рецептами.
Інгредієнти:
- Фарш свинячий – 700 гр.
- Хліб – 1/3 частина
- Молоко – 200 мл.
- Цибуля велика – 3 шт.
- Картопля – 5 шт. (у мене трохи менше середнього розміру)
- Часник – близько 10 зуб.
- Сіль і чорний мелений перець за смаком
- Рослинна олія
Приготування:
Я купила свинячий фарш уже готовий, щоправда він був заморожений. Кладу у глибоку миску.
В окремій мисці заливаю білий хліб молоком на 10 хвилин. Далі хліб вичавлюю від молока, перебиваю в блендері, цибулю теж подрібнюю блендером. Бабуся завжди натирала цибулю на дрібній тертці.
2 головні секрети:
- у котлетах має бути дуже багато часнику, приблизно жменя. Він надає особливого аромату, смаку та пікантності, його необхідно пропустити через прес для часнику.
- замість яйця додаю картоплю, яка з’єднає інгредієнти та додасть соковитості котлетам. Для швидкості, я використовую блендер, але раніше такого приладу не було, бабуся перекручувала картоплю разом із фаршем через м’ясорубку.
Додаю сіль і чорний мелений перець за смаком, тепер фарш добре відбиваю.
Ставлю сковорідку на середній вогонь, додаю олію і викладаю сформовані котлети. Може комусь буде в дивину, але я їх не обвалюю ні в борошні, ні в панірувальних сухарях. Обсмажую до рум’яної скоринки з обох боків.
Перекладаю котлети у деко, по стінках заливаю окропом приблизно на 2 пальці від дна і тушкую на повільному вогні близько 30 хвилин. Хай смакує!
Джерело: useti.org.ua